Boka köttlåda här:

-Din beställning är bindande!
OBS
Kolla att din beställning blir skickad! Det kommer upp en liten ruta där det skall stå "meddelandet skickades".
Skulle det ta längre tid än 10dagar innan du fått svar ber vi dig dubbelkolla så din beställning gått fram på 0739944012.

Köttfärsen går att få i små eller stora paket. Små väger 400-600g och stora 800-1000g. Vi ber er att tänka extra på miljön, har ni möjlighet att välja de stora förpackningarna så hjälps vi tillsammans åt att minska plastförbrukningen.

Vi sätter upp er beställning på kölistan och återkopplar så snart vi hinner svara. Vi svarar på mail ungefär 1gång i veckan.
Skulle det ta längre tid än 10dagar innan du fått svar får du gärna dubbelkolla så din beställning gått fram. Hör i så fall av dig på bestallning@lillavasby.se eller via telefon 0739944012


Vardagslådan
innehåller:

 • 2 stekdetaljer
  Fransyska och Innanlår 
 • 2 kokdetaljer
  Ytterlår och Nötbog eller Högrev
   
 • ​​​​​​​Ca 1kg Nötfärs


Pris: 999kr/låda

​​​​​​​Innehållet av detaljer varierar i dessa lådor. Önskemål kan lämnas men ej garanteras


Mini Lådan
innehåller:

 • 1 ädeldetalj

  Ryggbiff eller Entrecote
 • 1 stekdetalj
  Fransyska eller Innanlår 
 • ​​​​​​​1 kokdetalj
  Ytterlår, Nötbog eller Högrev 


 • 1fp ca 500g Nötfärs


Pris: 999kr/låda

​​​​​​​Innehållet av detaljer varierar i dessa lådor. Önskemål kan lämnas men ej garanteras.

Lilla Lådan

Tar upp ca 1 fack i ett normalt frysskåp och innehåller:

 • 1 ädeldetalj

  Ryggbiff eller Entrecote
 • 2 stekdetaljer
  Fransyska och Innanlår
 • 2 kokdetaljer
  Ytterlår och Nötbog eller Högrev
   
 • ​​​​​​​Ca 5kg nötfärs
  Du väljer själv om du vill ha färsen packad i stora paket 800g-1000g, eller små paket 400-600g. Vid val av små paket tillkommer 50kr
Pris: från 1899kr/låda

Tar upp ca 1 fack i ett normalt frysskåp. Innehållet av detaljer varierar i dessa lådor. Önskemål kan lämnas men ej garanteras

Mellanlådan

Tar upp ca 2 fack i ett normalt frysskåp och innehåller:

 • 9st detaljer 
  Entrecote, Ryggbiff, Rostbiff
  Innanlår, Fransyska, Ytterlår, 
  Nötbog och Högrev, samt 1 överraskningsdetalj ex Flankstek, Flatiron Steak, Triangelstek, Nötrulle, Brisket eller Flap Meat. 

 • ca 10kg nötfärs
  Du väljer själv om du vill ha färsen packad i stora paket 800g-1000g, eller små paket 400-600g. Vid val av små paket tillkommer 10kr extra/kg
Pris från 189kr/kg
 
Väljer man Mellanlådan har man förtur om man vill köpa till oxfilé. Men det finns begränsat antal bitar, så det är först till kvarn som gäller!

Stora Lådan 

Tar upp ungefär 3-4 fack i ett normalt frysskåp. Består av 1/6-del av ett djur. 

 • 1 låda med 11st detaljer i varierande storlekar bestående av:  Oxfilé, Entrecote, 
  Ryggbiff, Rostbiff, Innanlår, 
  Fransyska, Ytterlår, Nötbog, Nötrulle, 
  Högrev och Grytkött

 • 1 låda nötfärs
  Du väljer själv om du vill ha färsen packad i stora paket 800g-1000g, eller små paket 400-600g. Vid val av små paket tillkommer 10kr extra/kg
Pris från 169kr/kg 

Det finns inte möjlighet att välja vikten i dessa lådor. Mängden kött beror på hur mycket just det djuret väger. Men det brukar landa runt 30-40kg (+ - 5kg)

Nötfärslåda 

Våra populära nötfärslådor finns att beställa från 5kg och uppåt. Köttfärsen går att få i små eller stora paket. Små paket väger mellan 400-600g och passar om man lever själv eller för den mindre familjen, stora paket passar perfekt om man är fler i familjen eller om man gillar att förbereda med matlådor. Dessa paket innehåller 800-1000g. Du väljer själv om du vill ha färsen packad i stora eller små paket. Vid val av små paket tillkommer 10kr extra/kgPris från 139kr/kg

Vi försöker att ha färslådor hemma i gårdsbutiken så ofta vi kan, men för att vara säker att få en leverans ungefär när du önskar så rekomenderar vi dig att förboka!

För tillfället är det kö på vissa av lådorna!

Info 

Vårt nötkött kommer från våra egna djur som är födda och uppväxta här hos oss på Närkeslätten.
När du beställer från oss får du ett närproducerat kvalitétskött som hängmörat minst 1 vecka. Slakten sker på Närkes slakteri som ligger endast 2mil från gården och det är deras transportörer som hämtar djuren. Vi är med och lastar dem, det går alltid lugnt till och sker utan stress. Eftersom våra djur är vana att transporteras ut till olika naturbeten och naturreservatet så är det inte konstigt för dem att åka transport. Det korta avståndet från gården till slakteriet gör att det känns bättre både för miljön och djurens skull.

Allt kött kommer färdigstyckat och vakuumförpackat i lådor, på varje bit står en etikett med vad det är för detalj och vikt. Vi rekommenderar att man fryser köttfärsen så snart som möjligt. Men vi har testat oss fram genom åren och insett att man får ett ännu bättre resultat om man låter styckdetaljerna ligga i kylskåp och eftermöra minst en vecka, gärna två-tre innan man fryser dem. Köttet håller sen minst ett år i frysen.

Vi har flera olika raser i vår besättning vilket gör att vi har olika typer av kött. Blonde ger ett mört, ljust och fettsnålt kött med mild fin smak som påminner om kalvkött. Angus och Hereford ger ett betydligt rödare och mer marmorerat kött med rikligare smak, båda typerna är möra då de kommer från ungdjur.
Skriv en kommentar om du föredrar det ena eller det andra.