Vårt nötkött kommer från våra egna djur som är födda och uppväxta här hos oss på Närkeslätten.
När du beställer vårt gräsbeteskött får du ett närproducerat kvalitétskött som hängmörat 1 vecka. Slakten sker på Närkes slakteri som ligger endast 2mil från gården och det är deras transportörer som hämtar djuren. Vi är med och lastar dem, det går alltid lugnt till och sker utan stress. Eftersom våra djur är vana att transporteras ut till olika naturbeten och naturreservatet så är det inte konstigt för dem att åka transport. Det korta avståndet från gården till slakteriet gör att det känns bättre både för miljön och djurens skull.
Allt kött kommer färdigstyckat och vakuumförpackat i lådor, på varje bit står en etikett med vad det är för detalj och vikt. Vi rekommenderar att man fryser köttfärsen så snart som möjligt. Men styckdetaljerna kan, man med fördel låta ligga i kylskåp och eftermöra minst en vecka, gärna två-tre innan man fryser dem. Köttet håller sen minst ett år i frysen.
Tar upp ungefär 3-4 fack i ett normalt frysskåp. Består av 1/6-del av ett djur.
Tar upp ca 2 fack i ett normalt frysskåp och innehåller: 9st detaljer:
Entrecote, Ryggbiff, Rostbiff, Innanlår, Fransyska, Ytterlår, Nötbog och Högrev, samt 1 överraskningsdetalj ex Flankstek, Flatiron Steak, Triangelstek, Nötrulle, Brisket eller Flap Meat.
Tar upp ca 1 fack i ett normalt frysskåp
och innehåller:
1 ädeldetalj
Ex: Ryggbiff, Rostas eller Entrecote
1 ädeldetalj
Ryggbiff, Rostasfilé eller Entrecote
-Denna låda väger mellan 8-10kg och tar upp knappt 1 fack i ett normalt frysskåp.
Den innehåller:
Copyright © 2021
Kontakt:
E-Post info@lillavasby.se
Telefon Ida 0739944012
Följ oss: Facebook | Instagram