Vårt nötkött kommer från våra egna djur som är födda och uppväxta här hos oss på Närkeslätten.
När du beställer från oss får du ett närproducerat kvalitétskött som hängmörat minst 1 vecka. Slakten sker på Närkes slakteri som ligger endast 2mil från gården och det är deras transportörer som hämtar djuren. Vi är med och lastar dem, det går alltid lugnt till och sker utan stress. Eftersom våra djur är vana att transporteras ut till olika naturbeten och naturreservatet så är det inte konstigt för dem att åka transport. Det korta avståndet från gården till slakteriet gör att det känns bättre både för miljön och djurens skull.
Allt kött kommer färdigstyckat och vakuumförpackat i lådor, på varje bit står en etikett med vad det är för detalj och vikt. Vi rekommenderar att man fryser köttfärsen så snart som möjligt. Men vi har testat oss fram genom åren och insett att man får ett ännu bättre resultat om man låter styckdetaljerna ligga i kylskåp och eftermöra minst en vecka, gärna två-tre innan man fryser dem. Köttet håller sen minst ett år i frysen.
Tar upp ungefär 3-4 fack i ett normalt frysskåp. Består av 1/6-del av ett djur.
Tar upp ca 2 fack i ett normalt frysskåp och innehåller:
Tar upp ca 1 fack i ett normalt frysskåp
och innehåller:
1 ädeldetalj
Ryggbiff eller Entrecote
1 ädeldetalj
Ryggbiff eller Entrecote
Våra populära nötfärslådor finns att beställa i 5kg eller 10kg/låda. Köttfärsen går att få i små eller stora paket. Små paket väger mellan 400-600g och stora paket innehåller 800-1000g.
Du väljer själv om du vill ha färsen packad i stora eller små paket.
Pris 179kr/kg
Vi försöker att ha färslådor hemma i gårdsbutiken så ofta vi kan, men för att vara säker att få en leverans ungefär när du önskar så rekomenderar vi dig att förboka!
Copyright © 2021
Telefon Ida: 0739944012, Arvid 0702090642
E-Post: info@lillavasby.se
Följ oss: Facebook | Instagram