Boka köttlåda här

Våra nötköttlådor

Vårt nötkött kommer från våra egna djur som är födda och uppväxta här hos oss på Närkeslätten.
När du beställer från oss får du ett närproducerat kvalitétskött som hängmörat minst 1 vecka. Slakten sker på Närkes slakteri som ligger endast 2mil från gården och det är deras transportörer som hämtar djuren. Vi är med och lastar dem, det går alltid lugnt till och sker utan stress. Eftersom våra djur är vana att transporteras ut till olika naturbeten och naturreservatet så är det inte konstigt för dem att åka transport. Det korta avståndet från gården till slakteriet gör att det känns bättre både för miljön och djurens skull.

Allt kött kommer färdigstyckat och vakuumförpackat i lådor, på varje bit står en etikett med vad det är för detalj och vikt. Vi rekommenderar att man fryser köttfärsen så snart som möjligt. Men vi har testat oss fram genom åren och insett att man får ett ännu bättre resultat om man låter styckdetaljerna ligga i kylskåp och eftermöra minst en vecka, gärna två-tre innan man fryser dem. Köttet håller sen minst ett år i frysen.


Vi har flera olika raser i vår besättning vilket gör att vi har olika typer av kött. Blonde ger ett mört, ljust och fettsnålt kött med mild fin smak som påminner om kalvkött. Angus och Hereford ger ett betydligt rödare och mer marmorerat kött med rikligare smak, båda typerna är möra då de kommer från ungdjur.

Skriv en kommentar om du föredrar det ena eller det andra.

Stora Lådan 

Tar upp ungefär 3-4 fack i ett normalt frysskåp. Består av 1/6-del av ett djur. 

  • 1 låda med 10st detaljer i varierande storlekar bestående av: Entrecote, 
    Ryggbiff, Rostbiff, Innanlår, 
    Fransyska, Ytterlår, Nötbog, Nötrulle, 
    Högrev och Grytkött

  • 1 låda nötfärs
    Du väljer själv om du vill ha färsen packad i stora paket 800g-1000g, eller små paket 400-600g. Vid val av små paket tillkommer 10kr extra/kg

Pris från 189kr/
kg 


Det finns inte möjlighet att välja vikten i dessa lådor. Mängden kött beror på hur mycket just det djuret väger. Men det brukar landa runt 30-40kg (+ - 5kg)

Mellanlådan

  • Tar upp ca 2 fack i ett normalt frysskåp och innehåller: 9st detaljer:
    Entrecote, Ryggbiff, Rostbiff, Innanlår, Fransyska, Ytterlår, Nötbog och Högrev, samt 1 överraskningsdetalj ex Flankstek, Flatiron Steak, Triangelstek, Nötrulle, Brisket eller Flap Meat.



  • ca 10kg nötfärs
    Du väljer själv om du vill ha färsen packad i stora paket 800g-1000g, eller små paket 400-600g. Vid val av små paket tillkommer 10kr extra/kg
Pris från 199kr/kg
 
Väljer man Mellanlådan har man förtur om man vill köpa till oxfilé. Men det finns begränsat antal bitar, så det är först till kvarn som gäller!

Lilla Lådan

Tar upp ca 1 fack i ett normalt frysskåp och innehåller:

  • 1 ädeldetalj

    Ryggbiff eller Entrecote
  • 2 stekdetaljer
    Fransyska och Innanlår
  • 2 kokdetaljer
    Ytterlår och Nötbog eller Högrev
     
  • ​​​​​​​Ca 5kg nötfärs
    Du väljer själv om du vill ha färsen packad i stora paket 800g-1000g, eller små paket 400-600g. Vid val av små paket tillkommer 50kr

Pris: från 1999kr/låda


Tar upp ca 1 fack i ett normalt frysskåp. Innehållet av detaljer varierar i dessa lådor. Önskemål kan lämnas men ej garanteras

Vardagslådan
innehåller:

  • 2 stekdetaljer
    Fransyska och Innanlår 
  • 2 kokdetaljer
    Ytterlår och Nötbog eller Högrev
     
  • ​​​​​​​Ca 1kg Nötfärs


Pris: 999kr/låda

​​​​​​​Innehållet av detaljer varierar i dessa lådor. Önskemål kan lämnas men ej garanteras


Mini Lådan
innehåller:

  • 1 ädeldetalj

    Ryggbiff eller Entrecote
  • 1 stekdetalj
    Fransyska eller Innanlår 
  • ​​​​​​​1 kokdetalj
    Ytterlår, Nötbog eller Högrev 

  • 1fp ca 500g Nötfärs

Pris: 999kr/låda

​​​​​​​Innehållet av detaljer varierar i dessa lådor. Önskemål kan lämnas men ej garanteras.

Detaljlådan

Tar upp knappt 1 fack i ett normalt frysskåp och innehåller:

  • 9st detaljer
    Entrecote, Ryggbiff, Rostbiff
    Innanlår, Fransyska, Ytterlår,
    Nötbog och Högrev, samt 1 överraskningsdetalj ex Flankstek, Flatiron Steak, Triangelstek, Nötrulle, Brisket eller Flap Meat.

Pris 299kr/kg

Väljer man Mellanlådan har man förtur om man vill köpa till oxfilé. Men det finns begränsat antal bitar, så det är först till kvarn som gäller!