Nötkött

Vårt nötkött kommer från våra egna djur som är födda här på Närkeslätten.
När du beställer från oss får du ett närproducerat kvallitétskött som hängmörats minst 1 vecka. Slakten sker på Närkes slakteri som ligger endast 2mil från gården och det är deras transportörer som hämtar djuren. Vi är med och lastar dem, det går alltid lugnt till och sker utan stress. Eftersom våra djur är vana att transporteras ut till olika naturbeten och naturreservatet så är det inte konstigt för dem att åka transport. Det korta avståndet från gården till slakteriet gör att det känns bättre både för miljön och djurens skull.

Allt kött kommer färdigstyckat och vakuumförpackat i lådor, på varje bit står en etikett med vad det är för detalj och vikt. Vi rekommenderar att man fryser köttfärsen så snart som möjligt. Men vi har testat oss fram genom åren och insett att man får ett ännu bättre resultat om man låter styckdetaljerna ligga i kylskåp och eftermöra minst en vecka, gärna två innan man fryser dem. Köttet håller sen minst ett år i frysen.

Vi har flera olika raser i vår besättning vilket gör att vi har olika typer av kött. Blonde ger ett mört, ljust och fettsnålt kött med mild fin smak som påminner om kalvkött. Angus och Hereford ger ett betydligt rödare och mer marmorerat kött med rikligare smak, båda typerna är möra då de kommer från ungdjur.
Skriv en kommentar om du föredrar det ena eller det andra. Oftast finns det mer tillgång på blondekött under senhösten/vintern
och mer av Angus/hereford på våren/sommaren. Det beror på att de olika raserna växer olika fort.

Lilla Lådan ca 10kg

Tar upp ca 1 fack i ett normalt frysskåp och innehåller:

 • 1 ädeldetalj

  Ryggbiff eller Entrecote
 • 2 stekdetaljer - Fransyska och Innanlår/Lövbiff eller Rostbiff
 • 2 kokdetaljer
  Ytterlår och Nötbog eller Högrev
   
 • ​​​​​​​Ca 5kg färs
  välj små paket 400-600g eller stora paket 800-1000g.

Pris: 1750kr/låda

​​​​​​​Innehållet av detaljer varierar i dessa lådor. Önskemål kan lämnas men ej garanteras.

Mellanlådan ca 20kg

Tar upp ca 2 fack i ett normalt frysskåp,  och innehåller:

 • 9st detaljer 
  Entrecote, Ryggbiff, Rostbiff
  Innanlår/lövbiff, Fransyska, Ytterlår, 
  Nötbog och Högrev, samt 1 överraskningsdetalj ex Flankstek, Flatiron Steak, Triangelstek, Nötrulle, Brisket eller Flap Meat.

 • ca 10kg färs
  välj små paket 400-600g eller stora paket 800-1000g.

Pris: 175kr/kg
 
Väljer man Mellanlådan har man förtur om man vill köpa till oxfilé. Men det finns begränsat antal bitar, så det är först till kvarn som gäller.

Stora lådan 25-35kg

Tar upp ungefär 2,5-3,5 fack i ett normalt frysskåp. Består av 1/6-del eller 1/8-del av ett djur. 

 •  11st detaljer i varierande storlekar bestående av:  Oxfilé, Entrecote, 
  Ryggbiff, Rostbiff, Innanlår/lövbiff, 
  Fransyska, Ytterlår, Nötbog, Nötrulle, 
  Högrev och Grytkött

 • 1 låda färs
  välj små paket 400-600g eller stora paket 800g-1000g.

Pris:  155kr/kg

Det finns även möjlighet att boka våra Stora lådor med kalvkött. Man får då 1/4-dels kalv priset är 195kr/kg. Men leveranstiden kan dröja, vi slaktar endast kalvar om vi får ihop beställningar på 1 helt djur.

Boka köttlåda här:

Vi sätter upp er beställning på kölistan och återkopplar så snart vi hinner svara. Vi svarar på mail ungefär 1gång i veckan.
Skulle det ta längre tid än 10dagar innan du fått svar får du gärna dubbelkolla så din beställning gått fram.

-Din beställning är bindande!

Nötfärslåda

Ibland finns det möjlighet att köpa våra populära nötfärslådor från 5kg och uppåt. Köttfärsen går att få i små eller stora paket. Små paket väger mellan 400-600g och passar om man lever själv eller för den mindre familjen, stora paket passar perfekt om man är fler i familjen eller om man gillar att förbereda med matlådor. Dessa paket innehåller 800-1000g. 

Vi ber er att tänka extra på miljön, har ni möjlighet att välja de stora förpackningarna så hjälps vi tillsammans åt att minska plastförbrukningen.

Vi försöker att ha färslådor hemma i gårdsbutiken så ofta vi kan. Då finns det 5kiloslådor och 10kiloslådor. Vid förbokning av färslådor kan du få den vikten du själv önskar  mellan 5-20kg/låda.

Pris: 125kr/kg