Lilla Väsbys Lantbod

Våra öppettider är fredagar kl 14:00-17:00 & Lördagar kl 11:00-14:00 (kan dock vara avvikande vid storhelger)

Här finner du gårdens egna produkter i form av nötkött,
lammkött(under säsong) och lammskinn. Vi säljer även förädlade produkter som rökt kött, flera olika sorters korvar och hamburgare tillverkat av gårdens kött, gårdens egenodlade mjöl, samt en liten mängd av gårdens egna ägg när hönsen värper mer än vårt husbehov.


Dessutom har vi ett brett men noga utvalt sortiment från våra närproducenter i huvudsak från Örebro län.
Ex Mjöl, honung, äppelmust, rapsolja, dryck, marmelad, kryddor, dressing, senap, ketchup, bageribakade hamburgerbröd, korvbröd & surdegsbröd, fröknäcke, pasta, havregryn, glass, choklad och kolor mm mm.
Vi hjälper dig gärna att fixa presenter och kan slår in dem i fina presentförpackningar, dessutom säljer vi gårdens presentkort som kan lösas i i gårdsbutiken eller via någon av REKO-ringarna som vi är med i, beloppet väljer du själv och de är giltiga i 2år.


Den varma årstiden finns det glass i portionsförpackningar till försäljning och kylda drickor att svalka sig med. Man får mer än gärna sätta sig en stund i trädgårdsmöblerna på vår nya uteplats utanför gårdsbutiken. Där kan man även hälsa på några av gårdens får/lamm. Barnen kan leka lite med maskinerna i sandlådan medan ni kan njuta av utsikten och vår lantliga härliga miljö.


I gårdsbutiken ser vi gärna att man betalar med swish men vi tar även emot kort och kontanter.
Våra öppettider är fredagar kl 14:00-17:00 & Lördagar kl 11:00-14:00

Öppettiderna kan vara avvikande i samband med storhelger. Under hela Januari och delar av augusti håller vi gårdsbutiken vinterstängd/skördestängt!Sortiment

Vi är så glada över vårt samarbete med Robertsons Charkuteri i Örebro, som förädlar vårt kött till fantastiska produkter av allra högsta kvalitet. Vi har valt att få alla våra korvar utan tillsatt socker, de är även glutenfria och laktosfria (förutom Ost&Bacon-korvarna som innehåller OST).  Korvarna innehåller till största del nötkött från gården, men för att få till den goda smaken så tillsätts en liten del fläsk från närområdet.
Lammkorvarna består endast av vårt egna får/lamm-kött.

Detta är vad vi brukar ha i vårt sortiment, men det är inte säkert att alla olika sorter alltid finns hemma:


LillaVäsby-Falu 
- Så som falukorv ska smaka ! 


Lilla Väsby-Grillare 
-Vår goda grillkorv ligger 8st/paket. 


Lilla Väsby-prinsar 
-Våra supergoda prinskorvar,
lika goda året om . 


BAMZE-KORV
-En tjockare/större riktigt rejäl lunchkorv med samma goda smak som vår grillkorv.
Ligger 4st/ förpackning.Lilla Väsby´s Rökta

Rökt nötkött av nötrulle, perfekt att äta istället för typ kassler eller skinka. Vi andvänder den ofta i röra till bakad potatis, i broccoli & ostpaj och både som kallskuret eller smörgåspålägg.
LILLA VÄSBYS MEDVURST
- Barnens favorit, perfekt på frukostmackan eller som tilltugg.


DRÄNGENS Ölkorv
-Vår populäraste korv! En stor och tjock typ ölkorv, som passar lika bra att grilla/steka som att äta kall. Ligger 4st/fp.


TALLEBACKENS ÖLKORV 
-Vår smala goda ölkorv gjord på vårt nötkött (samt lite fläsk från närområdet) ligger 4st/paket.


 Lilla Väsbys Ost&Bacon-Korv
-En tjockare/större riktigt rejäl lunchkorv smaksatt med ost, bacon & soltorkade tomater. Ligger 4st/ förpackning.


Lilla Väsbys Ost&Bacon-Grillare
-En smalare grillare med samma goda smak som vår Ost&Bacon-korv
Ligger 4st/ förpackning.LAMMKORV 
Våra goda lammkorvar är tillverkade hos Robertsons och innehåller endast kött från gården. 4st/fp

BONDENSÖLKORV
-Vår smala goda ölkorv gjord på vårt lammkött. Vår egen favorit!!
Ligger 4st/paket. .

LILLA VÄSBYS LAMMVURST
-Perfekt på frukostmackan eller som tilltugg på plockbrickan.

En gång på senhösten och ev en gång på våren tillverkas en omgång av våra fantastiska lammkorvar. Dessa är gjorda på endast får/lamm-kött från gården och finns till försäljning så långt lagret räcker.Lilla Väsby-burgare

Våra poppulära hamburgare innehåller  100% av vårt nötkött, de är pressade till ca 150grams hamburgare som ligger 4st/förpackning. Kryddar dem gör du själv efter eget tycke och smak


NÖTKÖTT

Vi har flera olika raser i vår besättning vilket gör att vi får olika typer av kött. Blonde ger ett mört, ljust och fettsnålt kött med mild fin smak som påminner om kalvkött. Angus och Hereford ger ett betydligt rödare och mer marmorerat kött med rikligare smak. Ibland slaktar vi även äldre djur, då tar vi till vara "findetaljerna" som oxfile, entrecote, rostas och ryggbiff. Detta kallar vi vårt Premiumkött, vilket blir ett helt fantastiskt kött med riktigt god och mogen smak, bara man behandlar det rätt och låter det få den mörningstiden det behöver!

Vi försöker även ha specialdetaljer i gårdsbutiken som Picanha, Flankstek, Rostasfilé, Triangelstek, Flatiron steak, Brisket och Flap Meat framförallt under grillsäsongen.
Dessa finns dock i mycket begränsad mängd då det inte finns så mycket på varje djur. Önskar du någon särskild detalj så prata med oss så kan vi kolla med styckaren och göra en specialbeställning nästa gång vi lämnar in för styckning.

-Vår populära nötfärs!

Finns i 2 olika storlekar. Små paket ligger på 400-600g/fp och Stora paket ligger på 800-1000g/fp.

oxFilé
- Finaste biten!

Steks eller grillas hel eller i skivor när man vill lyxa till det.

Entrecote
-Perfekt grillkött!

Steks eller grillas i skivor. Fördelen är att det finns insprängt fett som ger extra smak.

Ryggbiff
-Vår favorit!

Steks eller grillas hel eller i skivor med något riktigt smarrigt till.

Rostbiff
-Lättast att tillaga!

Krydda köttbiten runt om med ex svartpepper och salt. Sätt ugnen på 125grader, sätt in köttbiten i en form, stek till önskad innertemperatur. Skiva upp tunt och ät som kallskuret, passar även bra som smörgåspålägg.

Innanlår
-Den Mångsidigaste biten ex Lövbiff!

Skiva lövtunt till Lövbiff och stek sabbt på båda sidor, alternativt gör lövbiffsrullader. Passar också att wooka, göra råbiff av, finare stek, rostbiff mm mm.

Fransyska
-Söndagssteken!

Steks hel i stekgryta eller ugn.
Är det grillsäsong kan denna bit även bli grillskivor hos oss.


Högrev = Långkoksbiten!

Här har vi den riktiga långkoksbiten som passar såväl till olika slags grytor som till pulled beef.
Eller varför inte mala den hemma på plats om du har en köttkvarn och göra högrevsburgare av nymalen färs.

Ytterlår
-Vår allt-i-allo-bit!

Denna bit är perfekt att strimla och göra biffstroganoff av. Vi själva brukar även använda den till wook, göra pulled beef eller strimla tunt och göra egen kebab. Den passar också bra finare grytor.

Bog = Bra till mycket!

Detta är också en bra allt-i-allo-bit. Passar som grytstek, långkok, strimla pulled beef mm. Ibland lämnar vi in den tillsammans med rullen och får den rökt. Supergott smörgåspålägg

Nötfärslådor

Finns att beställa från 5-20kilos-lådor. Ibland har vi 5 och 10-kiloslådor hemma i gårdsbutiken för omgående försäljning, fråga oss gärna om du är intresserad av det.

Nötköttlådor

Beställningsvara!
Vi flera olika storlekar:
 Stora, Mellan, Liten, Mini och Vardagslådan.
Se mer under fliken KÖTTLÅDOR

Lammskinn

Vår fårbesättning bestod från början av två Gutetackor en texelbagge och ett gäng finullstackor vilket gav vita, mjuka, fina skinn.
Vi bereder våra skinn i Sverige hos Tranås Skinnberedning. De är tvättbara i 30grader och till varje skinn medföljer ett tvättråd.

Hösten 2015 köpte vi in 5 nya tackor och en bagge av rasen Gotlandsfår för att kunna börja tillgodose den stora efterfrågan på gråa skinn och idag består besättningen till 50% av rasen Gotlandsfår och 50% av korsningstackor av raserna finull och texel, en del med lite inblandning av Gotland och  2017 fick vi äntligen hem de första gråa skinnen. De var så otroligt vackra och uppfyllde förväntningarna med råge! Sedan 2022 är vi även ägare till 4st klövsjötackor.

Priserna på våra skinn varierar beroende på ras, färg och framförallt storlek, från 2000-2500kr. Normalpriset för ett renrasigt gotlandsskinn är från 2200kr.

Vi har även tagit hem några långhåriga helt fantastiska mattskinn från tackor. Dessa kostar ca 3500kr (ej tvättbara). Vi gör även lammskinnsulor på beställning, säg till vilken storlek du önskar så fixar vi det

Vår nästa plan är att lämna in ullen från våra får och få det spunnet till garn som vi kan sälja i gårdsbutiken.